Restaurants volgens Lekker.

Thema’s > Restaurants volgens Lekker

Lekker is een jaarlijkse lijst van toprestaurants. De lijst wordt opgesteld op basis van de ervaringen van zeventig rapporteurs van de restaurantgids. De jury let bij de beoordeling op zestig aandachtspunten, zoals de opbouw van de menukaart, de kwaliteit van gerechten en producten, de presentatie, de gastvrijheid en de wijnadviezen. Maar ook het ontvangst en afscheid, brood, water, interieur en serviesgoed worden in de beoordeling meegenomen.

Restaurant Oud Sluis in Sluis was ook in 2011 het beste restaurant van Nederland volgens het magazine Lekker. Restaurateur Sergio Herman en zijn brigade stonden op de eerste plaats van de nationale top-honderd van 2011. De jury was unaniem lovend over Herman. `Superchef Sergio Herman gáát maar door. Zijn inzet grenst aan het onmogelijke, zijn zoektocht naar nieuwe smaken en texturen is eindeloos, zijn speelruimte onmetelijk. Het is genieten van een gastronomische hemel op aarde’, zo is in het juryrapport te lezen.

De verrassing van 2011 – en nieuw in de top drie – is De Zwethheul in Schipluiden, dat op de tweede plaats staat. De Librije in Zwolle van Jonnie Boer bezet de derde plek.

De lijst is opgesteld op basis van de ervaringen van zeventig rapporteurs van de restaurantgids, die in totaal 650 restaurants bezochten. Vijfhonderd hebben de gids gehaald, waarvan 52 nieuwe. Volgens de jury lag de culinaire lat erg hoog dit jaar. Er wordt in Nederland uitstekend gekookt.

Naast de top honderd vind je in Lekker 2012 ook interviews en opvallende trends in de gastronomie. De gids is te koop in de winkel of te bestellen via lekker500.nl/  en kost 12,95 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *