Bernisse  Recreatiegebied

Plaatsen > Recreatiegebied Bernisse

Bernisse is een gemeente in de provincie Zuid Holland.

Enkele kilometers ten westen van Spijkenisse ligt de 7 kilometer lange oude rivierloop Bernisse, dit gebied bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Samen met de drassige natuurgebieden, weilanden en oevers van bossen is het recreatiegebied Bernisse 300 hectare groot.

Doordat er geen motorboten mogen varen, is het water zeer geschikt voor de kleine watersport; surfen, kano- varen, roeien en zwemmen. Het water in de Bernisse is bij uitstek geschikt om te kanoën. De Bernisse kent vele inhammen waar je in kunt varen om deze te verkennen.

Ook is in dit gebied een forelvisplas aanwezig. Recreatiegebied Bernisse kent een goede visstand en uitstekende vismogelijkheden met vissteigers en open stukken tussen rietkragen. Langs de waterkant zijn bij het ‘Biertse plasje’ voldoende visstekken en er is ook rekening gehouden met mindervalide vissers.

Bij de inrichting van Recreatiegebied Bernisse is veel aandacht besteed aan een ‘natuurlijke’ ontwikkeling. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot één van de rijkste recreatiegebieden in de regio voor flora en fauna. De Bernisse is uitstekend geschikt om te voet te verkennen. Het gebied is grotendeels vrij toegankelijk, alleen in de broedperiode is wandelen niet overal toegestaan. Het weidegebied Nieuwe Kade is door middel van klaphekjes opengesteld. De grasmat wordt natuurlijk beheerd, waardoor er steeds meer grassen en wilde plantensoorten tot ontwikkeling komen.

De drassige natuurgebiedjes Biertse Gorsje en Ganzenwei hebben weer een heel andere vegetatie, met vooral zeggen- en biezensoorten.
Hier komen veel steltlopers voor zoals grutto, tureluur en watersnip. Tijdens uw wandeltocht komt u langs dorpen als Geervliet, Heenvliet of Abbenbroek, plaatsen waarvan de historische dorpskernen nog intact zijn.

In recreatiegebied Bernisse liggen langs de oevers van het water en door de verschillende deelgebieden vrijliggende paden. Zowel in het recreatiegebied Brielse Meer als in het recreatiegebied Bernisse zijn horecagelegenheden aanwezig waar u iets kunt nuttigen en even op adem kunt komen.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bernisse en omgeving.
In Bernisse en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bernisse en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *