Breskens

Plaatsen > Breskens

Breskens is een plaatsje met ongeveer 4.500 inwoners aan de monding van de Westerschelde waar de rivier overgaat in de Noordzee. Het is onderdeel van de Nederlandse gemeente Sluis die op 1 januari 2003 is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Sluis-Aardenburg en Oostburg .Veerdienst Breskens (c) Martin Lamboo

Van oudsher is Breskens een vissersplaats. Tegenwoordig is ook toerisme belangrijk voor Breskens. Breskens is ideaal gelegen om bijvoorbeeld een dag trip te maken in de directe omgeving. Of een bezoek te brengen aan Vlissingen of Middelburg. Ook is er een directe bus verbinding naar de cultuur historische steden zoals Sluis of Brugge. Verder zijn er verschillende fietsroutes uitgezet die U langs de mooiste plekjes in de streek leiden.

Momenteel wordt het project Waterdunen voorbereid. Waterdunen beslaat een gebied van ongeveer driehonderd hectare tussen Breskens en Groede. Het is een combinatie van kustversterking, de aanleg van getijdennatuur en landgoederen en mogelijkheden voor aquacultuur (zoals het kweken van vis en zilte groenten). Gezien de omvang van het project en de grootte van het gebied zal de daadwerkelijke aanleg jaren duren. Omwonenden en toeristen hebben daar last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *