Burgerbug 

Plaatsen > Burgerbrug

Burgerbrug is een dorp in de gemeente Zijpe in de provincie Noord-Holland

Burgerbrug is meteen na de droogmaking van de polder gesticht. Hier heeft zich een lintvormige bebouwing met name langs de Grote Sloot ontwikkeld. De molen Zuider G aan de Grote Sloot 103 is nog te bezichtigen.

De hervormde kerk, aan de Burgerweg nr.60, is gebouwd in 1850. De kerk is een rechthoekig zaalkerkje met in de door een houten torentje bekroonde voorgevel een portaal met pilasteromlijsting en hoofdgestel, geflankeerd door twee rondboogvensters. Ook de zijgevels hebben zulke vensters, met daartussen lisenen. Het interieur omvat een tongewelf op trekbalken. Inventaris: eenvoudige 17e eeuwse preekstoel met doophek, doopboog, doopbekkenhouder en drie kronen. Alles afkomstig uit de voorgaande (‘boerderij’-)kerk. Uniek drukwindharmonium uit 1882″. Voor de kerk staat een fraai hekwerk.
Het kerkje is onlangs gerestaureerd en heeft enige tijd dienst gedaan als dependance van de Zijper Openbare bibliotheek, thans multi-functioneel in gebruik.
De katholieke kerk, aan de Grote Sloot nr. 114, ‘Onze Lieve Vrouwe Geboorte’ is uit 1866, zoals te lezen is in de voormuur.
Aan de Pettemerweg nr.1 te Burgervlotbrug, staat de voormalige Doopsgezinde vermaning uit 1869, thans gedeeltelijk woonhuis.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Burgerbrug en omgeving.
In Burgerbrug en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Burgerbrug en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Plaats

Aantal personen

Omschrijving Klik voor meer info admin Nog geen opgave ontvangen        

Ook uw vakantiehuisje, Hotel of appartement op deze pagina? (klik hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *