Houten

Plaatsen > Houten

De gemeente Houten ligt in de provincie Utrecht. Houten is een populaire woonbestemming. Momenteel worden er in een razend tempo nieuwe woningen uit de grond gestampt. Behalve de kern Houten, bestaat deze gemeente ook uit dorpen met aparte namen als ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De gemeente heeft een speciaal routeboekje uitgegeven om de streek te voet of op de fiets te verkennen. 

Maak eens een tocht langs Kasteel Heemstede en een wandeltocht van het nieuwe centrum naar het Oude Dorp. Wie van tuinen houdt, moet beslist langsgaan bij tuinarchitectuurpark Makeblijde. Gerenommeerde hoveniers uit heel Nederland hebben hier verschillende soorten tuinen gecreëerd.

Houten beschikt over een heuse landingsbaan voor buitenaardse culturen. Leg de ‘witte pakken’ maar alvast klaar. Als de Aliens komen, dan zal het hier zijn! De gemeente Houten als het ‘Roswell’ van West Europa. De landingsbaan wordt gevormd door de twee rotondes bij de afrit A27 Houten (‘De Staart’). De oostelijke rotonde met de lichtblauwe kunststofcoating is het UFO platform. Ook herkenbaar aan de letter U van UFO. Op de andere rotonde, de westelijke, staat een 6 meter hoge verkeerstoren. Afhankelijk van het verkeersaanbod op de A27 verandert de verlichting van de toren van kleur. Hierdoor weten de UFO’s dat de landing kan worden ingezet. De weg tussen beide rotondes is van blauwe ‘vliegveld’ verlichting voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *