Burgh

Plaatsen > Burgh

De naam is ontleend aan de Karolingische burg, die in het landschap goed te zien is. Dit imposante verdedigingswerk, dat dateert uit het eind van de 9de eeuw, werd gebruikt wanneer de Noormannen binnenvielen. Het dorp werd gebouwd aan de rand van deze burg. 

Evenals in Haamstede is het ook hier in de zomermaanden een drukte van belang in verband met de vele toeristen. Beide dorpen zijn inmiddels zodanig naar elkaar toegegroeid, dat ze vaak als een eenheid worden gezien. Ten onrechte, want het zijn en blijven twee dorpen.

Bezienswaardigheden
Waterland Neeltje Jans
Eiland Neeltje Jans, Postbus 100, 4328 ZJ, Burgh-Haamstede, telefoon: 0111-655655 / touringcargroepen: 0111-655671 / fax: 0111-653164  Op Neeltje Jans vindt u Aquapolis, het zeeaquarium van attractiepark Neeltje Jans. Alle bewoners van het aquarium komen van nature voor in de Oosterschelde. In een tweede ruimte in Aquapolis zijn thema-aquaria – inclusief aaibak – uitgezet. Daarin zitten dieren die het niet snel zullen redden in de grote – met 300.000 liter water gevulde – ‘vissenkom’, zoals krabbetjes en steenbolken. Een keer of vijf per dag wordt in Aquapolis een presentatie gehouden, waarin verteld wordt over nut en noodzaak van de Stormvloedkering en over het leven onder water. Meer informatie bij de beschrijving van Vrouwenpolder.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Burgh en omgeving.
In Burgh en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Burgh en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Plaats

Aantal personen

Omschrijving Klik voor meer info admin Nog geen opgave ontvangen        

Ook uw vakantiehuisje, Hotel of appartement op deze pagina? (klik hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *