Diemen

Plaatsen > Diemen

De gemeente Diemen ligt in de provincie Noord-Holland. Inwoneraantal: 23.939; Oppervlakte: 14,32 km²; Wateroppervlakte: 2,49 km².

De gemeente Diemen bestaat uit slechts één woonkern: Diemen.

Diemen dankt zijn naam aan de ligging nabij het watertje de Diem. Oorspronkelijk was dit een riviertje dat in verbinding stond met het toenmalige Bijlmermeer en het ook thans nog aanwezige riviertje de Gaasp. Oud-Diemen, voorzover bekend de oudste nederzetting in de gemeente, dateert uit 1125. Fundamenten van de stenen kerk uit de 15e eeuw op de begraafplaats “Gedenk te sterven” zijn weer zichtbaar gemaakt.

Oude gevels, zoals die van het Regthuys, zijn in oude luister hersteld. Lange tijd heeft Diemen zijn landelijke karakter weten te bewaren, maar het heeft niet stilgestaan! Het is uitgegroeid tot een veelzijdige en sterke randgemeente van Amsterdam, die uitstekend met eigen en openbaar vervoer bereikbaar is.

De natuurrecreant komt goed aan zijn trekken en kan uitstekend terecht in het Penbos, de Diemer Vijfhoek, recreatiegebied Overdiemen en het Diemerbos. In Diemen bevindt zich ook Theater de Omval met een zeer gevarieerd programma-aanbod.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Diemen en omgeving.
In Diemen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Diemen en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *