Faan

Plaatsen > Faan

Faan ligt in de gemeente Grootegast in de provincie Groningen. Faan heeft 106 inwoners per januari 2005.

Faan heeft landelijke bekendheid gekregen in 1730 toen in de Republiek een vervolging van sodomie, tegenwoordig homosexualiteit, aanving die ongekend was voor de Nederlanden vanwege de schaal en de vele slachtoffers. Het begon “achter de Dom” in Utrecht en verspreidde zich snel over de meeste provincies. Het dieptepunt was de executie door wurging van 21 mannen en jongens bij het Groningse gehucht Faan op 24 september 1731.

Historici hebben zich vaak gebogen over verklaringen voor de excessieve vervolging in een klein boerendorp als Faan. In de regel wijzen zij met een beschuldigende vinger in de richting van de plaatselijke dominee H.C. van Byler en Rudolf de Mepsche, de grietman die de functies van burgemeester, rechter, officier van justitie, politiecommissaris en hoofdcipier in zich verenigde.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Faan en omgeving.
In Faan en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Faan en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *