Stadhuis en Waag (achtergrond) (c) 2016 Martin lamboo

Gouda

Plaatsen > Gouda

Gouda Stadhuis en Waag (achtergrond) (c) 2016 Martin Lamboo

Gouda Stadhuis en Waag (achtergrond) (c) 2016 Martin Lamboo

Gouda ligt in de gelijknamige gemeente Gouda in de provincie Zuid Holland.

De meeste Nederlanders kennen Gouda vooral van het aquaduct “Gouwe-aquaduct”. Dit aquaduct laat het verkeer op de rijksweg A12 ongehinderd onder de rivier de Gouwe door.

Bij Gouda denk je niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een echte Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum.

De 123 meter lange St. Janskerk, met de wereldberoemde Goudse Glazen, het mooie gotische Stadhuis en de Waag, met daarin het Kaasmuseum, zijn een bezoek aan Gouda meer dan waard! De Goudse musea zijn het Catharina Gasthuis, het voormalige stadsziekenhuis, de Moriaan, het Gouds pijpen- en aardewerkmuseum en het Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Vredespad

Gouda Grachtje (c) 2016 Martin Lamboo

Gouda Grachtje (c) 2016 Martin Lamboo

In Gouda Oost ligt het Vredespad van blauwe tegels. Het is een kunstwerk dat symbool staat voor een beter contact tussen de Islam en het Christendom. Het Vredespad loopt tussen de moskee en de naburige christelijke Kerk. Bezoekers van de twee geloofshuizen zijn al een tijd goede buren.

Gouda heeft meer dan 300 monumenten!
De VVV Gouda heeft een stadswandeling uitgezet langs deze monumenten en de bezienswaardigheden. De stadswandeling koopt u aan de balie van de VVV voor € 3,50. U wandelt in ongeveer 1,5 uur door oude straten en steegjes, die u anders nooit gevonden zou hebben. U ziet de hofjes, visbanken en de grachten. Maar natuurlijk ook monumenten.

U kunt een bezoek brengen aan de Goudse Pottenbakkerij en Pijpenmakerij van Adrie Moerings. Hier worden de kleipijpen nog op ambachtelijke wijze gemaakt. In één van de oudste straten van het centrum, de Hoge Gouwe, vindt u de unieke kaarserij “De Vergulde Kaars”. Om eens helemaal in “kaarsensfeer” te komen, kunt u hier de handen uit de mouwen steken en zelf een kaars dompelen, gieten of kleuren.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Gouda en omgeving.
In Gouda en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Gouda en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *