Goudriaan 

Plaatsen > Goudriaan

Goudriaan is een dorp met een uitgesproken agrarisch karakter. Het dorp ligt tussen de vestingsteden Nieuwpoort en Gorinchem en is ontstaan aan het veenstroompje Goudriaan. Samen met Bleskensgraaf, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden behoort Goudriaan tot de gemeente Graafstroom. 

Goudriaan is een schilderachtig dorp met monumentale boerderijen uit de 18e en 19e eeuw en aan de westrand de Goudriaanse molen,
een achttiende-eeuwse grondzeiler, die vroeger samen met twee andere molens de polder bemaalde. Ook de N.H.Kerk uit het midden van de 17e eeuw staat aan deze zijde van het dorp. De bewegwijzerde ‘Ooievaarsroute’ voert fietsers door Goudriaan. Iets buiten het centrum, aan de Gorissenweg, staat het aan de Belgisch-Roemeense kunstenaar Ianchelevici gewijde museum.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Goudriaan en omgeving.
In Goudriaan en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Goudriaan en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *