Hattem

Hattem (c) Martin Lamboo 2016

Hattem (c) Martin Lamboo 2016

Hattem ligt in het noordoosten van Gelderland en grenst aan het mooie Veluwse bosgebied en het uiterwaardenlandschap van de IJssel.

Hattem kenmerkt zich door de historische binnenstad, een beschermd stadsgezicht, gevarieerde woningbouw, bossen en water. Het westelijk deel van de gemeente bestaat uit een bosgebied van ca. 413 ha. en omvat o.a. Landgoed Molecaten, Flip Hul, bossen van het Gelders Landschap en gemeentebossen. Het noordelijk en oostelijk deel van de gemeente bestaat uit een afwisselend polder- en uiterwaardengebied.

 

Vlakbij bij het historische centrum ligt de jachthaven. De jachthaven is ook de plek waar u een overnachtingsmogelijkheid  vindt wanneer u met een camper Hattem bezoekt. Er zijn 10 camperplaatsen.

Hattem (c) Martin Lamboo 2016

Hattem (c) Martin Lamboo 2016

De binnenstad herbergt vele monumenten, winkels en drie musea: het Voermanmuseum Hattem, het Anton Pieckmuseum en het Nederlands Bakkerijmuseum. In moderne en historische winkelpanden zorgen een groot aantal zelfstandige ondernemers voor een gevarieerd winkelbestand. Iedere woensdagmiddag is er de weekmarkt.

De Stichting Promotie Hattem organiseert tal van activiteiten, zowel in de zomer (braderieën e.d.) als in de winter (Kerstmarkt). De vrijdagavond is de koopavond. Hattem heeft een Ondernemersvereniging. In de maand augustus vindt het jaarlijkse Dikke Tinne Festival plaats.

De uitgestrekte bossen bieden mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ruiters. Samen met de gemeente Heerde heeft Hattem een uitgestrekte ATB-route uitgezet. Het lange afstandswandelpad Maarten van Rossumpad voert door Hattem. In de zomermaanden vaart er een fiets- en voetveer over de IJssel. Voor de waterliefhebber zijn er diverse visplekken en een passanten- en jachthaven. Ook zijn diverse (kano)tochten op het Apeldoorns kanaal mogelijk. Vanaf de dijk is er bovendien een prachtig uitzicht op de uiterwaarden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *