Heemskerk

Plaatsen > Heemskerk

De gemeente Heemskerk, met de gelijknamige enige woonkern, ligt in de provincie Noord-Holland. Inwoneraantal: 36.443; Oppervlakte: 31,88 km²; Wateroppervlakte: 3,90 km².

Heemskerk, van oorsprong een klein tuindersdorp, is uitgegroeid tot een ruime woongemeente voor ruim 36.000 inwoners. Het bestaan is al bekend sinds 1063. Getuigen van de rijke historie zijn Slot Assumburg, kasteel Marquette, fort Veldhuis, eeuwenoude kerken en andere monumenten.

Heemskerk wordt van het Noordzeestrand gescheiden door het 5 km brede duingebied: het Noord-Hollands Duinreservaat, een paradijs voor fietsers en wandelaars. Het brede strand is per fiets of wandelend bereikbaar.

De stad biedt vele voorzieningen zoals een sfeervolle winkelpromenade met een gevarieerd winkelaanbod. Tevens zijn er ruimschoots mogelijkheden voor sport en recreatie. De vele weilanden en een singel van parken en vijvers maken Heemskerk tot een groen hart in het noorden van de Randstad. En dat op maar een kwartier treinen van Alkmaar en Haarlem en op minder dan een half uur van Amsterdam CS.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *