Katwijk

Plaatsen > Katwijk

Een verblijf in Katwijk betekent genieten van de frisse lucht, het brede en schone strand en de zee. Katwijk biedt u rust en ruimte; op het 4,5 kilometer lange strand is zelfs op topdagen altijd een stil plekje te vinden. Door de uitgestrekte duinen en het schitterende meren- en poldergebied kunnen eindeloze wandel- en fietstochten worden gemaakt. 

Op de boulevard staat het monument voor omgekomen zeelieden. Hier staan de namen van Katwijkers die zijn omgekomen bij hun werk aan boord van één van de vele visserschepen.

Katwijk is ook een ideaal uitgangspunt om de steden Leiden, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te bezoeken. ’s Zomers speelt het leven zich vooral af op het strand en de Boulevard. Een keur aan restaurants, terrasjes en strandpaviljoens zorgt voor een warm onthaal. Najaar en winter zijn bij uitstek geschikt om lekker uit te waaien en te genieten van de rust en de frisse lucht. 

De vele overnachtingsmogelijkheden staan garant voor een aangenaam verblijf in Katwijk. Van driesterren hotels tot kamers bij particulieren. Van gastvrije familiepensions tot moderne campings. Van vakantiewoningen tot gezellige hotels.

Het strand krijgt er deze zomer (2007) waarschijnlijk een attractie bij. Geologen van de TU Delft willen de bezoekers ermee informeren over de verandering van de zeespiegel. Ze dingen met hun idee mee naar de Academische Jaarprijs van NWO en NRC Handelsblad. De attractie moet gaan bestaan uit een vijf meter hoge cilinder met daarin een plaat die het zeeniveau aangeeft. Door aan een knop te draaien kan men zelf het zeeniveau veranderen. Bij de diverse niveaus wordt dan het effect dat waterniveau aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *