Luttelgeest (Fl)

Plaatsen > Luttelgeest

Luttelgeest valt onder gemeente Noordoostpolder in de provincie Flevoland.

Orchideeën Hoeve en Vlindertuin
De in 2008 geopende Vlinder Vallei is onderdeel van de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Met tienduizenden bezoekers één van de topattracties van de provincie Flevoland.
Met haar 1.500 vierkante meter oppervlakte is de vlindertuin in Luttelgeest de allergrootste van Nederland. In de Vlinder Vallei fladderen duizenden kleurrijke vlinders vrij rond langs steile rotswanden, bloeiende planten en kabbelende beekjes.
De Orchideeën Hoeve importeert zo’n 70 procent van de vlinderpoppen die ze nodig heeft vanuit Costa Rica. De rest komt van een vlinderkweker in Engeland die ook vlindersoorten uit Afrika, de Filippijnen, Thailand en Maleisië kweekt. Zo beschikt de Orchideeën Hoeve altijd over een flinke diversiteit aan soorten. Bijna wekelijks komen al de zorgvuldig ingepakte poppen op de Hoeve aan. Daar worden ze in speciaal gebouwde poppenkasten – waar plek is voor 2000 poppen – opgehangen. Iedere dag gaan er poppen open, kruipen de vlinders naar buiten en laat een medewerker ze los in de Vlinder Vallei. Sommige vlinders leven maanden, andere slechts een paar dagen. De planten in de Vlinder Vallei zijn met zorg uitgekozen, omdat elke vlinder leeft van een specifieke soort.
In combinatie met de andere tuinen, de kwekerij, de winkel en het restaurant is de Orchideeën Hoeve zeven dagen per week een verrassend uitje voor het hele gezin.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *