Ooij

Plaatsen > Gelderland > Ooij

Ooij beschikt over een bijzonder polderlandschap dat door de eeuwen heen door de rivier is gevormd. Als u fietst door de Ooijpolder of over de natuurrijke Groenlanden kunt u genieten van de mooiste vergezichten. De vele kolken en wielen maken het een uitstekende plaats voor vissers.

Wie in Ooij is moet zeker een bezoekje brengen aan het befaamde huiskamercafé Oortjeshekken waar in de zomer verschillende festiviteiten georganiseerd worden.

In Ooij vindt u twee kerken, de RK kerk aan de Kerkdijk en de middeleeuwse dorpskerk, die halverwege de 19e eeuw verbouwd is tot pastorie en nu de functie van woonhuis heeft.

Ook mag u een tochtje door de buurtschappen Groenlanden en Tiengeboden niet vergeten. Dit zijn mooie gebieden waar u karakteristieke dijkwoningen kunt zien en kunt genieten van vele soorten vogels. Een ander buurtschap is Wercheren, dat beschikt over zeer fraaie boerderijen en ook zeker een bezoekje waard is. Het dorp Ooij beschikt over voldoende winkelfaciliteiten en er is gelegenheid om gezellig een hapje en drankje te nuttigen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *