Uden

Uden (c) Martin Lamboo 2016

Uden (c) Martin Lamboo 2016

Uden vormt samen met de dorpen Volkel en Odiliapeel de gemeente Uden en is gelegen  aan de Peel in het oostelijke deel van de provincie Noord-Brabant.

Uden staat in de wijde regio bekend om alle activiteiten en evenementen die er georganiseerd worden. Je vindt er veel winkels, die garant staan voor een gezellig dagje shoppen. Je kunt er naar hartenlust terrasjes pikken, lekker eten en drinken in één van de vele restaurants en gezellig uitgaan in de cafés en kroegen. Of wat dacht je van een filmpje pakken bij bioscoop Take Ten?

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen zich vermaken in het Museum voor Religieuze Kunst en in de Pronkkamer. Families met kinderen genieten volop van onder andere BillyBird Park Hemelrijk, Hullie Speelboerderij, de Kinderboerderij of het Udense Zwembad. En vergeet vooral ook het prachtige natuurgebied  De Maashorst  niet. Ontdek de mooie groene omgeving van Uden en blijf overnachten op één van de unieke locaties.

Bezienswaardigheden in Uden

  • de R.-K.-kerk Sint Petrus’ Stoel te Antiochië, een kerk in neo-romano-gotische stijl met twee torens en een grote vieringkoepel. De kerk werd in 1888-1890 gebouwd.
  • de Molen van Jetten, een standerdmolen uit 1811.
  • Abdij Maria Refugie aan de Vorstenburg. Dit waarschijnlijk voormalige versterkte slot werd in 1720 uitgebreid met kloostergebouwen en in 1739 met een kapel. Hierin is het Museum voor Religieuze Kunst opgericht in 1973/1974 met kerkelijke en religieuze kunstschatten in een eigen ruimte ondergebracht.
  • Het Retraitehuis 1913-1931, een kloostergebouw van de Orde van de Dienaressen van de Heilige Geest door C. Franssen ontworpen in traditionalistische neo-romaanse stijl inmiddels in gebruik als kloosterverzorgingstehuis.
  • Natuurpark De Maashorst, stuifduinen de Bedafse Bergen, wijstgronden en het Annabosje, uniek natuurverschijnsel waar water door Udense Breuk stroomt van lager naar hoger gelegen gebied.

    Bron: VVV Uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *