Veldhoven (Br)

Plaatsen > Veldhoven (Br)

Veldhoven is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant. Veldhoven ligt ten westen van Eindhoven, ten oosten van Eersel en ten noorden van Waalre. Veldhoven is een typische stadsrandgemeente van Eindhoven met aan de ene kant de grote stad Eindhoven, en aan de andere kant de open landelijke ruimte van De Kempen.

Grootste volière ter wereld in Veldhoven
De stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien (N.O.P.) is een opvangcentrum voor exotische dieren. Sinds de oprichting hebben duizenden papegaaien en vele andere dieren een nieuw onderkomen gekregen op dit inmiddels wereldberoemde park. Het park heeft een oppervlakte van ruim 80.000 m² en ligt midden in de bossen. Er zijn grote volières met in totaal ruim 4000 papegaaien van wel 200 soorten van groot tot klein.
De grootste volière ter wereld staat volgens de stichting Nederlandse Opvang voor Papegaaien in het Brabantse Veldhoven. Het verblijf is honderd meter lang, dertig meter breed en zeven meter hoog.
Ongeveer zevenhonderd papegaaien, enkele loopvogels en een hertje zijn ondergebracht in de gigantische vogelkooi. Papegaaienpark Veldhoven Wintelresedijk 51 5507 PP Veldhoven (Oerle).
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *