West Terschelling

Plaatsen > West Terschelling

West Terschelling is een dorp dat ligt op het eiland Terschelling aan de uiterste zuidwestpunt aan de baai Dellewal en is door hoge duinen van de rest van het eiland gescheiden. De woonkern vertoont daardoor een natuurlijke gesloten bebouwing.

Het dorp West Terschelling wordt op het eiland ook wel “West” genoemd.

Het dorp is de hoofdstad van het eiland Terschelling en is door nieuwbouw aanzienlijk uitgebreid in noordoostelijke richting. Het is een zeer oud dorp, echter heeft grondige vernieling door de Engelsen in 1666 er voor gezorgd dat de oudste huizen nu van na dit jaartal zijn. 

De vuurtoren Brandaris is het enige bouwwerk dat deze brand doorstond en stamt dan ook uit de Middeleeuwen, 1594. De omhoog lopende straten vanaf de haven naar de Brandaris getuigen ervan dat West op de duinen is gebouwd. Dwars hierop lopen de nauwe straatjes, gloppen genaamd, die de onderlinge verbindingen vormen. Hierdoor ontstond een knus dorp. Tot 1907 waren de straten ongeplaveid. 

In het huidige West vindt u de meeste winkels, restaurants en overige uitgaansmogelijkheden. De haven trekt altijd bekijks met de dagelijks bezoekende “Bruine vloot”. Aan de Dellewal ligt de jachthaven die tot de grotere modern geoutilleerde jachthavens behoort.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in West Terschelling en omgeving.
In West Terschelling en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in West Terschelling en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *