Westdorpe

Plaatsen > Westdorpe

Westdorpe ligt in Zeeuws-Vlaanderen, in de provincie Zeeland, in de gemeente Terneuzen.

Westdorpe ligt langs de Graaf Jansdijk en is een mooi voorbeeld van een dijkdorp met lintbebouwing. Westdorpe is het tweede langste dorp van Nederland. De Graafjansdijk maakte vroeger deel uit van de landdijk tussen Terneuzen en Boekhoute.

In het museum ‘Westdorpe’, gevestigd in een woning nabij het gemeenschapscentrum Concordia wordt de geschiedenis van Westdorpe blootgelegd. Westdorpe is van oorsprong een landbouwgemeente. Er wonen 2.028 mensen.

Westdorpe is 142 hectaren groot. Een belangrijk deel hiervan bestaat uit het Canisvliet. Om bepaalde plant- en diersoorten te beschermen zijn de gronden rondom de Canisvlietse kreek aangewezen tot reservaat en natuurontwikkelingsgebied.

In december 2007 is in Westdorpe het eerste mountainbikepark van de Benelux geopend. Gelegen op slechts een paar kilometer van de Belgische grens vind je er bepijlde routes voor beginners, hafgevorderden, gevorderden en experts. Diverse aangelegde mountainbike specials zijn “the place to be” voor allen die van gevarieerd biken houden en hun stuurvaardigheid willen “upgraden”. Een paar uurtjes oefenen kost ongeveer 10 euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *