Workum

Workum is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân in het zuidwesten van de provincie Friesland.

Het stadje heeft een levendig centrum en enkele mooie jachthavens.

In de herfstvakantie worden in Workum jaarlijks de visserijdagen, het beurtveer en de strontrace georganiseerd.

In Workum is het Jopie Huisman Museum aan het Noard En het Museum Warkums Erfskip aan de Merk.

Het Jopie Huisman Museum is een mooi museum met al het werk van Jopie Huisman. Vooral de verhalen bij zijn werken maken het interessant. Het leukste van het museum is dat niet alleen de prachtige schilderijen te bewonderen zijn maar ook de attributen die geschilderd zijn. In het museum kunt u een audiotour doen en is tevens een film over het leven van Jopie Huisman te zien.

Museum Erfskip Workum, Vee evacuatie na de dijkdoobraak

Museum Erfskip Workum, Vee evacuatie na de dijkdoobraak

Museum “Warkums Erfskip” toont u de historie van de stad Workum e.o.aan de hand van een verzameling voorwerpen en bescheiden in de meest uitgebreide zin,; alles heeft betrekking op de geschiedenis en tegenwoordige staat van Workum en omstreken. Het museum “Warkums Erfskip” wordt beheerd door de Oudheidkundige Vereniging “Warkums Erfskip”, opgericht op 27 december 1951. Openingstijden 4 april t/m 31 juli 2016 zondag en dinsdag
13.30 – 17.00 uur woensdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur. t.g.v. bezettingsproblemen is het museum soms gesloten wilt u er zeker van zijn of het museum open is, mail dan naar warkumserfskip@hetnet.nl of bel 0515 – 54 12 31 (telefonisch alleen bereikbaar op openingstijden). bezoekadres: Merk 4 8711 CL Workum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *