Woudenberg

Plaatsen > Woudenberg

De gemeente Woudenberg ligt in de provincie Utrecht.

Binnen de grenzen van de gemeente Woudenberg liggen geen andere dorpen dan het dorp Woudenberg, maar wel een deel van de buurtschap Moorst.

Woudenberg  was vroeger regelmatig het decor van Stichtse en Gelderse veldslagen. Van de oude ridderhofstad Groenewoude vindt u behalve de toegangspoort en het koetshuis maar weinig terug. Kasteel Geerestein bleef wat beter bewaard.

Woudenberg wordt omgeven door mooi buitengebied met slingerende wegen en lanen. Perfect voor fiets- en wandeltochten. Rijd je van Woudenberg naar Zeist, stop dan even bij de Piramide van Austerlitz. Franse soldaten bouwden dit uitkijkpunt in 1804 als eerbetoon aan Napoleon. Aan dezelfde weg ligt de recreatieplas Henschotermeer.

Recreatieplas Henschotermeer
Lekker luieren en genieten van de mooie omgeving. Zwemmen in het meer. De waterdiepte is ten hoogste 2 meter, waardoor de temperatuur van het water altijd relatief hoog is. De kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd.
Hardlopen rond het meer. Wandelen langs weiden, bos en strand. Of met een verrekijker speuren naar een ree, bosuil of boomvalk…
Het kan allemaal in, bij en om het Henschotermeer: een unieke zwemplas met witte Caribische stranden, middenin de mooiste bossen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het Henschotermeer is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Honden worden niet toegelaten.
Het 4 km lange (!) zandstrand leent zich prima voor allerlei strandspelen, zoals strandvolleybal. Er zijn diverse speeltoestellen aanwezig, waaronder ook een speelschip.
Aan de rand van het bos liggen speelweiden en speelheuvels.
Het meer heeft een eiland, dat door twee voetbruggen met het strand is verbonden.
De Henschotermeer ligt in Heygraeff, gemeente Woudenberg.
De streekbus (lijn 81, Utrecht-Veenendaal) brengt u naar het Henschotermeer via halte Heygraeff.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *