Lauwersoog

Lauwersoog, 32 M van Borkum haven, van Norderney 54 M,

Van zee via Westgat en Zoutkamperlaag via de ferry en vissershaven naar de sluis.

Jachthavens: er zijn er 2:

  • Passantenhaven vóór de sluis. Er is sinds mei 2010 in de buitenhaven een groot aantal ligplaatsen gecreerd voor pleziervaart. Als je dus met het volgend tij verder wilt hoef je niet de sluis door. Deze nieuwe passantenhaven biedt plaats aan 60 jachten. In het havengebouw zijn sanitaire voorzieningen aangebracht. Voor restaurants en boodschappen, zie hieronder.
  • Jachthaven Noordergat, ligt direct achter de dijk en na de sluis. Van hieruit is de staande mastroute door Friesland en Groningen snel en eenvoudig te bereiken. Het is een prettige en grote haven met zeer schoon sanitair, ook wasmachines.
    Hotspot-WiFi: ja.

Restaurants: Op loopafstand van de jachthaven zijn een drietal simpele en kwalitatief matige viscafetaria’s. Beter eet je in restaurant het “Booze Wijf”.

Boodschappen: Er is vlakbij een kleine eenvoudige supermarkt, een goede zeilwinkel en een pinautomaat bij de Veerpont naar “Schier”.

Suggesties: De directe omgeving van de jachthaven is bij eerste impressie niet opwindend en 10 km. van de bewoonde wereld. Maar het ligt wel aan de rand van het Nationaal park Lauwersmeer (www.lauwersmeer.org), een prachtig gebied om te wandelen (uitgezette routes) en te fietsen. Een waar paradijs voor vogelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *