Appelscha

Plaatsen > Appelscha

Appelscha FrieslandAppelscha is één van de boeiendste plaatsen van Nederland en heeft ‘alles in huis’ om uw verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Of u nu houdt van cultuur, van wandelen of fietsen, de grote attracties wilt bezoeken, of gewoon gezellig wilt winkelen of uitgaan. Ook voor bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden biedt Appelscha u volop keus. Appelscha ligt aan de Turfroute met veel pleziervaart.

Met het openbaar vervoer heeft men vanuit het gehele land goede treinverbindingen naar Assen. Vanaf Assen is een goede busverbinding (Arriva lijn 16) Assen-Heerenveen en Assen-Drachten via Appelscha. Overdag komt er elk half uur een bus in Appelscha en ’s avond vertrekt er een bus om het uur.

Toeristen kunnen in de zomer met een treintje Appelscha verkennen.

Drents-Friese Wold
Tussen Appelscha, Hoogersmilde, Diever en Vledder ligt een ander nationaal park: het Drents-Friese Wold. Na de Hoge Veluwe is dit park het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Het Drents-Friese Wold is een prachtig natuurgebied dat een bezoek dubbel en dwars waard is. Diverse Drents aandoende brinkdorpen kunt u tegenkomen, waaronder bijvoorbeeld Olderberkoop. Er zijn diverse beekdalen en heide- en stuifzandgebieden, waaronder het Aekingerzand bij Appelscha, een van de grootste stuifzandgebieden van Nederland. Het gebied is bij uitstek geschikt om per auto, fiets of wandelend te verkennen. In verschillende dorpen zijn goede winkelvoorzieningen beschikbaar.
Met zijn 6700 hectare is het Drents-Friese Wold een van de grootste aaneengesloten bos- en heidegebieden van Nederland. Het Nationaal Park “Drents-Friese Wold” ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op de grens van Friesland en Drenthe. In 2005 bestaat dit Nationaal Park 5 jaar. Het Drents-Friese Wold biedt een mix van dichte bossen, heidevelden met vennen en zandverstuivingen. Het Aekingerzand (ook wel Kale Duinen genoemd) is een bekende zandverstuiving in de omgeving.

zandverstuiving Drents-Friese Wold

Zandverstuiving in het Drents-Friese Wold

In Appelscha staat het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold. Daar kunt u informatie vinden over het natuurgebied en de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. Ook is er een tentoonstelling ingericht. Het bos wordt ontsloten door middel van diverse wandel- en fietspaden. Ook zijn er een aantal ATB- en ruiterroutes. ‘s Zomers kan er gezwommen worden in het Aekingermeer (ook wel Canadameer genoemd). In de buurt van het bezoekerscentrum is een speelbos aangelegd, waar kinderen zich volop uit kunnen leven.
Bijzonder in het Drents-Friese Wold is het aangelegde familiepad van 2,2 km. Dit verharde pad biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook met rolstoelen het bos in te gaan. Aanvullende faciliteiten langs het pad zorgen er helemaal voor dat dit pad geschikt is om met de hele familie, van jong tot oud, van de natuur te genieten.
Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha, Tel: (0515) 46 40 20.

Culinair-historisch Centrum De Vleer kookmuseum
In het kookmuseum staan proeven, ruiken en voelen centraal. Je zintuigen laten prikkelen. Dus staan, hangen en liggen er niet alleen maar mooie oude worstmachines, vergeelde kookschriften of nostalgische koffiemolentjes in het museum. Naast ingemaakt duinkonijn van honderd jaar oud, weckpotten met kersen uit de oorlog, oude schriften met onleesbaar neergekrabbelde familierecepten wordt er op de grote Aga veelvuldig gekookt. Er staat altijd wel een medewerker een chutney te maken of groenten te snijden. Er zijn vele workshops, waar kook-kennis en recepten worden doorgegeven. Vaart ZZ 75, 8426 AG Appelscha, telefoon: 0516-431145, fax: 0516-431108

Bosbad Appelscha
Schapendrift 49
8426 GG Appelscha
telefoon: 0516-431336

Speelpark Duinenzathe
Noorder Es 1
8426 GW Appelscha
telefoon: 0516-432203
fax: 0516-433200

Miniatuurpark Appelscha
Boerestreek 7A
8426 BM Appelscha
telefoon: 0516-432200
fax: 0516-430372

Tuberculosemuseum Beatrixoord
Beatrixoord 1
8426 GM Appelscha
telefoon: 0516-438100

VVV regio Appelscha
Boerestreek 23
8426 BN Appelscha
telefoon: 0516-431760
fax: 0516-430737

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Appelscha en omgeving.
In Appelscha en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Appelscha en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *