Beneden – Leeuwen

Plaatsen > Beneden – Leeuwen

Beneden-Leeuwen is een dorp in de gemeente West Maas en Waal in de provincie Gelderland.

Beneden Leeuwen ligt tussen de Waal en de Maas. Het Land van Maas en Waal is op het breedste punt circa 8 km en op het smalste punt slechts enkele honderden meters. Op het bezoekerscentrum de Grote Rivieren te Heerewaarden kun je vanaf de uitkijktoren beide rivieren zien.

Aan de Havenkade in Beneden – Leeuwen ligt sinds kort de HMS Liberty, een sleepboot uit 1938. De stoere sleper is opengesteld als varend museum. Het schip ligt afgemeerd bij de drijvende scheepswinkel aan de Havenkade. Het achttien meter lange vaartuig heeft al diverse keren de titel ‘mooiste sleepboot van Nederland’ gekregen. Kort nadat de sleper in 1938 van de werf kwam, werd het vanwege de naderende mobilisatie in beslag genomen door de marine en gedurende de oorlogsjaren door de Duitse marine. Na de oorlog is de Liberty voor de beroepsvaart ingezet. Bezichtiging op afspraak: 0487-593226.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Beneden-Leeuwen en omgeving.
In Beneden-Leeuwen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Beneden-Leeuwen  en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *