Berkel en Rodenrijs

Plaatsen > Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs (17.000 inwoners) heeft zicht in de loop van de geschiedenis ontwikkeld langs de ontginningslinten. Deze bepalen vandaag nog het gezicht van dit dorp

Het dorp kent een aantal fraaie bezienswaardigheden, zoals de Nederlands Hervormde Kerk. Deze werd gebouwd in 1732. 

Verder is er een in 1863 gebouwde schutsluis in de Berkelse Zweth. Deze sluis heeft twee naar de schieboezem gekeerde houten puntdeuren. 

Tot slot staat molen De Valk (1772) hier. Dit is een van de vier resterende poldermolens in Delfland (vroeger stonden er 105 poldermolens).

Recreatiegebieden zijn Rottemeren op nog geen tien minuten fietsen van Berkel en Rodenrijs. Een prima plek voor watersporters, wandelaars en golfers. Of het uniek Midden Delfland, een ideaal fietsgebied met lange vaak vrijliggende paden. Ook in de nabijgelegen Vlietlanden is het goed toeven voor mens en dier. Vlietlanden  is één van de belangrijkste vogelgebieden van Nederland met zo’n 115 soorten broedvogels maar het is niet direct toegankelijk. Vanaf het zes kilometer lange wandel- en fietspad is er met een verrekijker echter goed zicht op dit unieke gebied. Andere recreatiegebieden in de buurt zijn Delftse Hout (Delfgauw), Noord Aa en het Westerpark (Zoetermeer).

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Berkel en Rodenrijs en omgeving.
In Berkel en Rodenrijs en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Berkel en Rodenrijs en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *