Bleskensgraaf

Plaatsen > Bleskensgraaf

Bleskensgraaf (c)2016 Martin Lamboo

Bleskensgraaf (c)2016 Martin Lamboo

Bleskensgraaf heet eigenlijk Bleskensgraaf en Hofwegen. Ze zijn in 1855 samengevoegd. Het dorp vormt samen met Goudriaan, Molenaarsgraaf, Brandwijk, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden de gemeente Graafstroom. Behalve een aantal oude boerderijen en een korenmolen kent Bleskensgraaf weinig monumenten.

Het dorp ligt middenin het polderlandschap van de Alblasserwaard, aan het veenriviertje de Alblas. Voor wandelaars is er het Natuurpad Bleskensgraaf, dat ook langs De Donk voert, dat op zeven meter hoge heuvel ligt. Donken zijn een soort zandduinen, ontstaan in de ijstijd. Sommige steken boven de veen- en kleigrond uit. Bleskensgraaf ligt ook aan de bewegwijzerde ‘Molenroute’ voor fietsers.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bleskensgraaf en omgeving.
In Bleskensgraaf en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bleskensgraaf en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *