Bourtange

Plaatsen > Bourtange

Bourtange (c)2016 Martin Lamboo

Bourtange (c)2016 Martin Lamboo

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk waar heden en verleden perfect samen gaan in de kleine, sfeervolle vestingstad. In het stadje gaat u honderden jaren terug in de tijd. Het dorpje Bourtange heeft nog altijd de verdedigingswerken met dwingers van eeuwen geleden. Het dorpje is de afgelopen jaren teruggebracht in oude glorie, met ophaalbruggen, officiershuizen en kanonnen, en brengt je terug naar het jaar 1742, toen de schans werd voltooid.

In het dorp zijn de oude woningen nu in gebruik als musea, die samen een beeld geven van het leven in de vestingstad in de achttiende eeuw.

Bourtange (c)2016 Martin Lamboo

Bourtange (c)2016 Martin Lamboo

Op de buitenwallen van de vesting Bourtange lopen schapen van het in Nederland zeldzame Franse ras Solognote. Deze dieren hebben ervaring met het grazen op steile hellingen en zijn zo licht gebouwd dat ze de grond niet vertrappen. Daarbij zijn ze met hun opvallend uiterlijk ook nog eens leuk om naar te kijken. Deze kudde van twintig dieren is afkomstig van een schapenhouder in de Achterhoek. In totaal zijn er in Nederland maar zo’n honderd Solgnote-schapen.

Bourtange (c)2016 Martin Lamboo

Bourtange (c)2016 Martin Lamboo

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bourtange en omgeving.
In Bourtange en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bourtange en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *