Bovenkarspel 

Plaatsen > Bovenkarspel

In 1364 verleende Hertog Albrecht van Beieren al privileges aan dit gebied. 

In Broekerhaven ligt een historische elektrische overhaal die vroeger werd gebruikt om schepen vanuit de polder de haven in te tillen, en waarmee nu plezierjachten het hoogteverschil kunnen overbruggen. Bovenkarspel is vooral bekend door de jaarlijkse tentoonstelling in februari ‘de Westfriese Flora’.

Het Streekbos is een recreatiegeboed aan de Veilingweg 21
1611 BN in Bovenkarspel. Het Streekbos is aangelegd tijdens de landinrichting “Het Grootslag” in 1978. Wat voorheen een deel van een vaarpolder was, is nu een bos van 58 hectare dat wordt uitgebreid naar 72 hectare. Natuur, recreatie en bosbouw komen harmonieus samen en natuurlijke ontwikkelingen worden gestimuleerd door ecologisch- en natuurvriendelijk beheer. In 1996 is een ecoproject ingericht in het Streekbos. Een deel van het Streekbos is onttrokken aan het polderwater en speciaal ingericht om de groei van water- en oeverplanten meer kansen te geven. U zult ook in andere delen van het Streekbos steeds meer inheemse soorten planten en dieren waarnemen.

Het Streekbos biedt vele recreatiemogelijkheden: u vindt hier een zwemplas met ligweiden en mooie fiets- en wandelpaden. Voor fietsers vormt het Streekbos een onderdeel van enkele ANWB-routes. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet over (half)verharde en onverharde wandelpaden in het Streekbos. Langs de wandelroutes door het ecoproject zijn speciale infopanelen geplaatst die u informatie verschaffen over het gebied en de natuur. De wandelboekjes kunt u verkrijgen bij het IVN-gebouw De Terp. Het IVN verzorgt excursies met een natuur-educatief karakter en, op afspraak, rondleidingen en rondvaarten (onder andere in een elektroboot). Er is een visplaats (ook voor mindervaliden toegankelijk) en een in- en uitlaatplaats voor boten. Voor de vaarrecreant zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld via de vaarroute naar het aanliggende natuurgebied de Weelen varen. Langere tochten naar onder meer de historische stadjes Enkhuizen en Medemblik of naar de natuurgebieden Groote Vliet en Kleine Vliet zijn natuurlijk ook mogelijk. Verder kunt u er midgetgolfen, jeu de boules spelen, klootschieten, kanovaren of met een recreatieve rondvaart meegaan. In het Streekbos kunt u gebruik maken van het dagkampeerterrein en tegen betaling van het groepskampeerterrein en overnachten in een van de vier trekkershutten. Afhankelijk van verordeningen en weersomstandigheden kan het dagkampeerterrein gesloten zijn. Bij de zwemplas is Recreatiecentrum ‘Het Streekbos’ gevestigd. Hier bevinden zich een eetgelegenheid, toiletten en een buitendouchegelegenheid. In het Recreatiecentrum kunt u ook informatie krijgen over de verschillende activiteiten in het Streekbos.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bovenkarspel en omgeving.
In Bovenkarspel en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bovenkarspel en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *