Den Hoorn

Plaatsen > Den Hoorn

Er ligt ook een Den Hoorn in Noord Holland, op Texel.

Den Hoorn oftewel Dijkshoorn was in de 14 eeuw een deel van het Hof van Delft, een grafelijk bezit. Het werd rond 1100 gesticht. De kern van het Hof van Delft kreeg in 1246 stadsrechten en groeide uit tot de stad Delft. In 1817 werd dit ambacht een gemeente, die in 1921 weer werd opgeheven en bij de toenmalige gemeente Schipluiden kwam. 

Al in 1700 lagen langs de Dijkshoornse- en Noordhoornseweg veel boomgaarden en moestuinen. Deze hebben zich langzamerhand uitgebreid en ontwikkeld. Tot het eind van de 19e eeuw waren appelen, peren, bessen, sla, bloemkool en stokbonen de belangrijkste producten. Na 1900 brak een bloeiperiode aan voor de tuinbouw door de introductie van platglas en glazen kassen.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Den Hoorn en omgeving.
In Den Hoorn en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Den Hoorn en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *