Doorn 

PLaatsen > Doorn

De woonkern Doorn ligt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de provincie Utrecht. Het Rosarium in Doorn is een recreatiepark waar u kunt midgetgolfen, trampolinespringen of bijvoorbeeld een trapkar huren. 

Tot de bezienswaardigheden van dit villadorp behoort o.a. het Gimborn-arboretum: botanische tuin van de Utrechtse universiteit, met een zeldzame collectie coniferen. Dit arborethum is een fantastische plek voor bomenliefhebbers. 

Huis Doorn is een versterkt Rooms kasteel uit 1337, dat na een grondige verbouwing in 1780 zijn tegenwoordige aanzien kreeg. Het door verschillende vooraanstaande Nederlandse geslachten en van 1920 tot 1941 door ex-keizer Wilhem II van Duitsland bewoond. De verbannen Duitse Keizer Wilhelm II besloot in Huis Doorn zijn laatste dagen te slijten. Zijn bezittingen zijn bewaard gebleven en te bezichtigen voor het publiek. In de tuinen rondom het kasteeltje is het verder heerlijk wandelen. 

Het hoofdgebouw heeft een ronde middeleeuwse hoektoren. Het bouwwerk staat in een prachtig park met o.a. een rododendrontuin, hertenkamp en in de vroegere Orangerie is een café- restaurant gevestigd. Het Huis Doorn is thans museum met een beroemde snuifdozen en klokkencollectie, alsook andere kunstschatten uit het Duitse keizerlijk bezit.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Doorn en omgeving.
In Doorn en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Doorn en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *