Haren

Plaatsen > Haren

De gemeente Haren ligt in de provincie Groningen en heeft 19.008 inwoners. De gemeente bestaat uit de woonkernen Essen, Glimmen, Haren, Noordlaren, Onnen, Paterswolde (gedeeltelijk)

Haren is een groene gemeente met meren, beken, bossen, houtwallen, stuifzanden, bouwland en weiland. In de gemeente ligen vele toeristische fiets- en wandelpaden.
Haren is gelegen tussen het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer. Op deze plaats komen alle karakteristieke elementen van het Drentse en het Groningse landschap samen.

Het centrum van Haren heeft een winkelgebied. Het winkelcentrum biedt winkels, een rustig terrasje en op vrijdagmiddag en –avond de weekmarkt.

Bezienswaardigheden
De Hortus Haren en het hunebed in Noordlaren zijn zeker de moeite waard. Wist u dat dit het enige hunebed is die de provincie Groningen rijk is? 
De Hortus Haren is, zoals de naam doet vermoeden, een botanische tuin. De hortus in Haren is zeer kindvriendelijke. De kinderen kunnen klauteren in de Chinese tuin, papegaaien voeren, een speurtocht volgen of griezelen in het insectarium.

In Haren kunt u verder zwemmen, golfen, watersporten, paardrijden, vissen en skaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *