Hoek van Holland

Plaatsen > Hoek van Holland

Hoek van Holland, een gezellige badplaats, gelegen aan de Nieuwe Waterweg, heeft alles te bieden voor een kort bezoek, een aantrekkelijk dagje uit, een leuk weekend of vakantie.

Naast de interessante musea en attracties, zoals de Stormvloedkering en het Kustverdedigingsmuseum ‘Fort aan den Hoek van Holland’, beschikt Hoek van Holland over mooie natuur. In en rondom het dorp liggen natuurgebieden zoals het duingebied, de Hoekse Bosjes en het Staelduinse Bos met vele fiets- en wandelmogelijkheden.

Hiernaast zijn er tevens mooie ruiterpaden door de duinen en tal van mogelijkheden om te kanoën, surfen of zeilen op zee. Na een actief dagje is het heerlijk nagenieten in restaurants met uitzicht over de Nieuwe Waterweg of het strand. Ook het kleine, gezellige winkelcentrum biedt diverse uitgaansmogelijkheden.

Met ingang van maart 2006 wordt de zeskantige toren in het Hoek van Hollandse natuurgebied De Kapittelduinen een educatiecentrum voor natuurontwikkeling, kustbescherming en klimaatverandering. De toren maakte in de Tweede Wereldoorlog deel uit van de Atlantikwall en deed daarna dienst als navigatiecentrum van Rijkswaterstaat en weerstation van het KNMI. Vanaf de toren heeft de bezoeker uitzicht over de Noordzee, het Westland en de kustlijn van de Maasvlakte tot aan Scheveningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *