Maarssen

Plaatsen > Maarssen

De gemeente Maarssen ligt in de provincie Utrecht. Een gemeente in het hart van Nederland even ten noorden van de stad Utrecht. Maarssen is een boeiende gemeente met een veelzijdige structuur. Enerzijds de aantrekkelijke oude dorpskern met attractieve winkelstraten en enkele sfeervolle grachten langs de Vecht: de fraai aan dezelfde rivier gelegen kern Oud-Zuilen met het Slot Zuylen en de kern Tienhoven met haar boerderijen en vervenerswoningen in een open, waterrijk polderlandschap.

Anderzijds Maarssenbroek met het groots opgezette winkel- en kantorencomplex Bisonspoor en een NS-Station. Tegenstellingen zijn er ook op andere manieren: historie, natuurschoon en landschappelijk karakter aan de ene kant en het bruisende leven van internationaal georiënteerde ondernemingen op industrieterreinen elders in de gemeente.

mooie buitenplaatsen aan de Vecht die herinneringen oproepen aan lang vervlogen tijden in combinatie met moderne woningen. Een keur aan voorzieningen nodigen uit tot de meest uiteenlopende vormen van vrijetijdsbesteding. Van recreatiebad tot restaurant, van bibliotheek tot bowlingbaan. Maarssen kent 1001 mogelijkheden om u actief of passief te vermaken en te laten ontspannen. Ook de natuurliefhebbers en watersporters kunnen vlakbij terecht, in en om de Maarsseveense en Loosdrechtse plassen. De Maarsseveense plassen zijn ’s zomers erg in trek. Hier kunt u lekker zwemmen, kanoën of een boek lezen aan de waterkant.

In het koetshuis van landgoed Goudestein (nu gemeentehuis) zit het Nederlands Drogisterijmuseum. Dit museum heeft een mooie collectie ‘gapers’, het uithangbord en herkenningsteken van de drogist. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *