Fortuna Vlieland

Fortuna Vlieland.
Fortuna Vlieland

Fortuna Vlieland maakt ambachtelijk bier en bruisend water. Ze beschikken over een eigen water en energie bron en werken zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. In het gebouw is een expositie, een proefruimte en een filmzaal evenals een kapel met icoon.

Duin Blond, Island Ale, Stortemelk Wit, Wad Donker, Monnicke Weizen en Storm Stout: Vlieland is terug te proeven in de verschillende smaken van de lokale brouwerij Fortuna Vlieland. Aan het zuivere duinwater – de brouwerij heeft een eigen bron waaruit ook een eigen bruiswater wordt gemaakt – worden smaakmakers van Vlielandse bodem toegevoegd zoals duindoorn, zeewier en cranberry’s. Met zijn spiksplinternieuwe ketels, eigen kapel en een permanente expositie over de relatie tussen het eiland en bier is de brouwerij een bezienswaardigheid.

Fortuna Vlieland
De brouwerij Fortuna Vlieland

Eén gedachte op “Fortuna Vlieland

  1. Mark

    Mijn bezoek aan de brouwerij Fortuna deze zomer op Vlieland. Een mooie start up met echte passie voor het brouw proces. Je merkt dat ze nog een beetje zoekende zijn naar de smaak en de hoeveelheid Hop. Het is een korte rondleiding. Een echte proeverij zou ik het dan ook niet willen noemen. Maar eerlijkheid gebiedt dat ik alleen de Blond echt goed heb geproefd. Ik zou de rondleiding wat meer aankleden . Een hapje en een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *