Recreatieve toertocht voor skeeleraars op 29 mei in Hoorn

Op zondag 29 mei is de toertocht Westfriesland on Wheels. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert dit samen met kunstijsbaan De Westfries, schaatsvereniging Wognum, IJsclub Ursem, STG Hoorn en IJsclub Hensbroek.

Westfriesland on Wheels

Westfriesland on Wheels is een recreatieve toertocht voor skeeleraars, inline skaters en  handbikers over een geasfalteerd parcours. Tijdens de tocht toeren de deelnemers op eigen tempo over rustige landweggetjes met bloembollenvelden, boerderijen, molens en kerken.

Volledig geasfalteerd parcours
Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 15, 25 of 37 kilometer. De tocht bestaat uit een volledig geasfalteerd parcours door Bobeldijk, Spierdijk, Obdam en weer terug via Opmeer, Spanbroek, Wadway en Wognum. Langs het parcours staan fotografen die foto’s maken ter herinnering aan deze sportieve dag. De foto’s zijn na afloop terug te vinden op de website van Sportopbouwwerk Hoorn,www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Parcours
De toertocht start om 11.00 uur bij kunstijsbaan De Westfries op de ijsvrije baan. De tocht mag afgelegd worden op inline skates, skeelers of handbikes voor de aangepaste sporters. Deelnemers krijgen 3,5 uur de tijd om de finish te bereiken. Inschrijving is mogelijk op de dag zelf, vanaf 10.00 uur bij kunstijsbaan De Westfries.

• Kosten tot en met 17 jaar: € 5,-
Voor KNSB-licentiehouders: € 3,50 (neem het kilometerboekje mee).
• Kosten vanaf 18 jaar: € 7,-
Voor KNSB-licentiehouders: € 4,50 (neem het kilometerboekje mee).

Veiligheid
De organisatie vindt veiligheid belangrijk. Het dragen van een helm is daarom verplicht. Heb je zelf geen helm? Dan kun je op deze dag een helm lenen voor € 5. Langs het parcours staan diverse verzorgingsposten waar deelnemers terecht kunnen voor water. Ook staan op gevaarlijke kruisingen, splitsingen en op onoverzichtelijke verkeerspunten verkeersregelaars.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200 of kijk op www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

 Bron: Persbericht gemeente Hoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *