Fietsplattegrond en Kunstroute voor Geul & Maas (Limburg) vanaf 14 mei

Fietsplattegrond verkrijgbaar en Kunstroute Land-Art gereed

VVV Zuid-Limburg heeft samen met Buitengoed Geul & Maas een nieuwe fietsplattegrond ontwikkeld, die verschillende parels in het Buitengoed met elkaar verbindt. Al fietsend komt u zo langs Borgharen, de Maastrichtse landgoederen, Meerssen en gaat u richting Valkenburg aan de Geul – met zijn mergelsteilwanden, de Geul en oude kastelen.

De regio Buitengoed Geul & Maas omvat de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht.

De basis van de fietsroute is het routenetwerk dat bestaande en nieuwe fietspaden met elkaar verknoopt. Het is mogelijk om de hoofdroute te nemen of een eigen route te creëren met de fietskaart. De kaart is voor € 2,- verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkel in Valkenburg. De route is ook online verkrijgbaar (inlaadbaar in gps-systeem) via de Buitengoed-pagina van www.routeyou.com/group/view/8564 en kies dan > Kunstroute Buitengoed Geul & Maas.

In samenwerking met de stichting International Land-Art Maastricht organiseert Buitengoed Geul & Maas (voorheen Landgoederenzone) een kunstroute. 27 kunstwerken markeren vanaf 14 mei een fietsroute die landgoederen en speciale plekken in de natuur met elkaar verbindt. Op een speelse manier leiden de kunstwerken de fietsers door afwisselende landschappen, en langs de bijzondere gebouwen die er in het Buitengoed te zien zijn. Al deze kunstwerken zijn gemaakt op basis van hetzelfde materiaal, een ronde grenenhouten paal van 250 cm lang met een diameter van 18 cm. De paal kan op alle denkbare manieren de basis vormen van het werk. Door middel van verzagen en verbinden omvormen tot een sculptuur, door beschilderen, beitelen, hakken, maar ook door toevoeging van andere materialen.

Prijsvraag De bezoekers van de Kunstroute kunnen met wedstrijdformulieren, die bij alle openbaar toegankelijke landgoederen liggen, hun favoriete kunstwerk aan geven. In september ontvangt de winnende kunstenaar dan een Buitengoed- prijs. Bij de diverse landgoederen ligt tevens een boekje met hierin de Kunstroute en de ligging van alle kunstwerken met een korte beschrijving van het kunstwerk.

Bron: Persbericht VVV Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *