Theaterspektakel in Veenhuizen: Het Pauperparadijs

Het Pauperparadijs is een theaterspektakel naar het gelijknamige boek van Suzanna Jansen dat zaterdag 18 juni 2016 in première gaat in het gevangenismuseum Veenhuizen.

De voorstelling vertelt een van de meest dramatische, verborgen verhalen van Nederland en wordt gespeeld op de historische locatie waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden: Een uniek heropvoedingsexperiment in de Drentse nederzetting Veenhuizen. In drie enorme gestichten werden vanaf 1823 tienduizenden arme stadsgezinnen gedrild tot nuttige burgers. Maar wat begon als een bevlogen plan om de onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een fuik….

Het verhaal is niet alleen historisch accuraat, maar tegelijkertijd uiterst actueel. Na een voorbereiding van meer dan een jaar gaat het theaterspektakel over arm en rijk zaterdag 18 juni 2016 in première, op het binnenplein van het gevangenismuseum in Veenhuizen. Met veertig voorstellingen en plek voor duizend bezoekers per avond is Het Pauperparadijs een van de grootste theaterproducties van komende zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *