Overlast waterplanten Markermeer – Hoornse Hop

Vroeger dan in vorige jaren zijn de waterplanten  het Markermeer weer in alle hevigheid aanwezig. De gemeente Hoorn heeft het waterplantenmeldpunt weer in het leven geroepen ten einde de overlast te monitoren en de overlast van waterplanten in het Hoornse Hop verder onder de aandacht te brengen.

Ook in 2016 en 2017 worden waterplanten gemaaid
De provincie Noord-Holland en de gemeenten Hoorn, Edam-Volendam en Waterland hebben besloten om ook in de zomer van 2016 en 2017 waterplanten te maaien. De deelnemende partijen willen komen tot structurele afspraken over de aanpak van waterplantenoverlast. Het verlengen van de door de gemeente als succesvol geevalueerde proef van vorig jaar is een eerste stap daartoe. Meer informatie over het besluit de proef te verlengen, vindt u hier: https://www.hoorn.nl/Int/De-stad-Hoorn/Nieuwsarchief/Nieuwsarchief-2016/juni/Verlenging-proef-maaien-waterplanten-in-2016-en-2017.html?highlight=waterplanten

Hierbij willen we graag anatekenen dat de positive evaluatie niet door de meeste zeilers in het Markermeer gedeeld wordt. Zij meden in 2015 de Hoornse Hop massaal.

Waterplantenmeldpunt
Ook dit jaar is het weer mogelijk waterplantenoverlast in het Hoornse Hop te melden. We willen u vragen dit ook vooral te blijven doen. De meldingen gebruiken wij om de definitieve maailocaties te bepalen, maar de meldingen zorgen er ook voor dat de waterplantenoverlast bij andere betrokken partijen onder de aandacht blijft. Dus ondervindt u overlast van waterplanten op het Markermeer? Laat het ons weten via: www.hoorn.nl/overlastwaterplanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *