Hiswa te water

Thema’s > Pleziervaart > Hiswa te water

De HISWA te water is een jaarlijkse botenshow die, zoals de naam al uitdrukt, in het water plaatsvindt. De eerste Hiswa te water vond plaats in 1983. Tot 2011 was de jachthaven Seaport Marina IJmuiden de vaste locatie. Sinds 2012 is dat veranderd in Amsterdam. De Hiswa te water beurs is de grootste in-water-bootshow van Europa.

Op de HISWA te water kunt u ca. 500 boten zien en bezoeken. De boten variëren in lengte van 7 tot wel 30 meter. Jaarlijks komen ca 20.000 tot 25.000 bezoekers op het evenement af.

Op de kade staan veel exposanten met watersport gerelateerde artikelen.

De HISWA te water vindt – naast de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI – vanaf 2012 ook plaats in Amsterdam op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

De palen voor de noodzakelijke golfbreker – als beschutting voor de nieuwe jachthaven – zijn in februari 2012 in het IJ geplaatst. De aanbouw van de jacht-/evenementenhaven volgde daarna en is per 1 juli 2012 operationeel. Vervolgens het kantoor van HISWA Groep annex havenkantoor en havenrestaurant waarvan de oplevering in het voorjaar van 2013 staat gepland. Het kantoor, de verenigingsactiviteiten en de beurs worden zo op een logische en een nautische manier bijeengebracht, samen met dienstverlenende bedrijven als watersportwinkels, makelaars en dealers ontwikkelde men het HISWA Nautisch Centrum Amsterdam. Het centrum moet uitgroeien tot een grote trekpleister voor (inter)nationale watersporters, recreanten en toeristen.

De internationale Boat Show HISWA te Water 2013 wordt gehouden van dinsdag 3 t/m zondag 8 september as. en is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *