Start maaien waterplanten Hoornse Hop

Reeds enkele jaren is het waterplantenmeldpunt van de gemeente Hoorn actief. Mede door de meldingen die daar binnenkwamen is de overlast van waterplanten in het Hoornse Hop, de noord westelijke hoek van het Markermeer verder onder de aandacht gebracht.

Op dinsdag 4 juli zijn de maaiwerkzaamheden in het Hoornse Hop gestart. In ongeveer 1,5 week tijd wordt in totaal 125 hectare aan waterplantenvelden gemaaid.

De afgelopen maand zijn er bijna 200 meldingen bij het waterplantenmeldpunt binnengekomen. Mede aan de hand van deze meldingen zijn de maaigebieden bepaald. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om vier vaargeulen te maaien om zo de toegangen naar de havens van Hoorn, Schardam, Warder en Edam-Volendam zoveel mogelijk vrij te maken van waterplanten. Ook een deel van het gebied waar zeilwedstrijden worden gehouden, wordt gemaaid.

Ook tijdens en na het maaien willen vraagt de gemeente overlast te blijven melden op het waterplantenmeldpunt  www.hoorn.nl/overlastwaterplanten om een volledig beeld te krijgen van de ervaringen op het water. Hier vindt u meer informatie over de maaigebieden en de coördinaten.

Bericht van John Paul Zigenhorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *