Agentschap Telecom

Watersport > Agentschap Telecom

Agentschap Telecom is een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Het agentschap is zowel uitvoerder als toezichthouder en is gevestigd in Groningen en Amersfoort.

Agentschap Telecom zich bezig met het waarborgen van de beschikbaarheid van moderne en betrouwbare telecommunicatie, in en voor Nederland. Om die reden is Agentschap Telecom betrokken bij het maken van (inter)nationale afspraken over het gebruik van frequenties.

Indien u apparatuur inbouwt in uw schip dient u dit te registeren bij Agentschap Telecom.
Na registratie van uw gegevens hebt u de verplichting deze up to date te houden.

De juiste registratie is van levensbelang!
Het is – naast administratieve redenen – erg belangrijk om bij Agentschap Telecom geregistreerd te staan met de juiste gegevens omdat Agentschap Telecom de gegevens van uw registratie beschikbaar stelt voor “Search and Rescue” doeleinden. De kustwacht gebruikt deze in geval van nood. Zijn uw gegevens niet juist, dan wordt uw schip mogelijk niet herkend bij een noodsituatie. Dit kan tot levensbedreigende situaties leiden.

Particulieren kunnen wijzigingen zoals
e-mailadres, telefoonnummer of wijziging in gebruik van apparatuur doorgeven met gebruik van DigiD via de website van Agentschap Telecom. Maakt u geen gebruik van DigiD dan kunt u het schriftelijk doorgeven. Bedrijven of organisaties kunnen door middel van een inlogcode een wijziging doorgeven. Het formulier voor het aanvragen van een inlogcode vindt u op de website
www.agentschaptelecom.nl  bij scheepvaart / beroepsvaart / downloads

Wilt u meer informatie over ontwikkelingen in de marifonie dan kunt u hiervoor terecht op www.agentschaptelecom.nl
Of bel met het Klantcontactcentrum:050 58 77 444, bereikbaar op werkdagen tussen
08.00 -17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *