Recepten > Paling > Paling Goulandaise (Anguille à la Goulandaise)
Ingrediënten:
- 1 kilo paling
- 1 dl slagroom
- 200 gram kleine uitjes
- 1 prei
- 200 gram champignons
- 100 gram boter
- 3 dl droge witte wijn
- basilicum
- 1 dl kalfsbouillon
- 1 eidooier
bereiding:
- Maak de paling schoon en snij hem in stukken van 7 cm. Schil de kleine uitjes en leg ze twee minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.
- Maak de champignons schoon.
- Smelt 100 gram boter in een pannetje. bak hierin de uitjes, de champignons en de vis even flink aan.
- Doe er dan de witte wijn bij en de bouillon. Maak de prei schoon en snij hem in dunne reepje (juliënne).
- Hak ook wat basilicum fijn. Voeg beide toe aan de saus, evenals wat zout en peper.
- Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Roer de eidooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest.
- Serveer onmiddellijk.