Recepten > Snoekbaars > Snoekbaar smet roze boter
voor 4 personen;
Van te voren kunt u de roze boter bereiden van de volgende ingrediënten:
- 250 g zachte gezouten boter
- 3 eetlepels verse room
- 2 eetlepels gehakte sjalot
- 15 cl pittige rode wijn
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- cayennepeper
- paprikapoeder
- scheut cognac
Bereidingswijze:
- Giet de wijn en de azijn in een pannetje en voeg de sjalotjes toe.
- Breng het op middelmatig vuur aan de kook en laat het indikken tot er slechts 3 eetlepels vloeistof overblijven. Zet het vuur lager. Voeg de room toe en dik het ongeveer 3 minuten in tot de helft. Verlaag het vuur. Voeg de boter toe terwijl u blijft roeren totdat alle boter gesmolten is. Daarbij vooral niet meer laten koken. Maak af met de peper, paprika en cognac.
Bereidingswijze
- Fileer de snoekbaars en bestrooi de filets met peper en zout. Smeer ze in met notenolie en bak ze in 5 minuten gaar.
- Giet de roze boter over de snoekbaarsfilets en bestrooi het geheel met kervel.
Hierbij drinkt u rode wijn.