Snoekbaars op een groentebedje: feestelijk snoekbaars recept.

Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars op een bedje van groente.

Kies voor de snoekbaars bij voorkeur de filets van het staartstuk. Het gerecht kunt u eventueel ook met diepgevroren snoekbaars bereiden. De snoekbaars hoeft dan niet tevoren te worden ontdooid. De oventijd dient u dan echter wel met ongeveer 5 minuten te verlengen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram snoekbaarsfilets.
  • 4 theel. citroensap.
  • 2 kleine uien
  • 2 x een dunne prei.
  • 1 kleine rode paprika.
  • 1 kleine courgette.
  • 4 tomaten, ontveld.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 3 eetl. olijf-olie
  • zout en peper uit de molen.
  • 10 eetl. droge witte wijn (pinot blanc-Elzas).
  • 3 á 4 theel. fijne franse mosterd.

Bereidingswijze:

  • Spoel de snoekbaarsfilets onder stromend koud water.
  • Maak de snoekbaars droog met keukenpapier.
  • Wrijf ze in met citroensap, en laat ze 10 minuten liggen.
  • Snijd de ui in 8 of meer smalle partjes, het witte en het licht groene van de prei in smalle ringen, de paprika in smalle reepjes en de courgette en tomaten in blokjes.
  • Pers de knoflook uit.
  • Verhit, bij voorkeur in een wok, de olie en voeg alle groenten toe.
  • Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, circa 5 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg knoflook en wat zout en peper toe.
  • Vermeng de wijn met de mosterd en roer het door de groenten. 
  • Breng alles opnieuw aan de kook.
  • Doe daarna de gehele inhoud van de pan over in een ovenvaste schaal.
  • Wrijf de snoekbaarsfilets in met peper en zout en leg ze op het groentebedje.
  • Leeg het deksel op de schaal of dek het af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de tot 220 graden voorverwarmde oven.
  • Reken op een oventijd van circa 14 minuten.
  • Dien het gerecht in de ovenschaal op.

Serveertip:

U kunt er een fijne aardappelpuree bij geven maar ook vers stokbrood past er ook uitstekend bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *