Aarlanderveen

Plaatsen > Aarlanderveen

Aarlanderveen (c) Martin Lamboo 2016

Aarlanderveen (c) Martin Lamboo 2016

Aarlanderveen bestaat niet meer als een zelfstandig dorp, maar is sinds 1918 opgenomen in de gemeente Alphen aan den Rijn, tezamen met Oudshoorn en Alphen.

Het dorp Aarlanderveen bestond uit twee delen. Het ene deel, het eigenlijke dorp, was midden in de polder gelegen en het tweede deel lag aan de rechteroever van de Oude Rijn, aan de zogenaamde Lage Zijde, tegenover het dorp Alphen wat aan de linkeroever van de Oude Rijn lag, de zogenaamde Hoge Zijde.

Molenviergang aarlanderveen

Molenviergang aarlanderveen

In Aarlanderveen vindt men een attractie van wereldformaat: de Molenviergang. Dit zijn vier molens die trapsgewijs het water bijna 5 meter omhoog brengen naar de Oude Rijn. Deze waterbeheersing door de Molenviergang zonder hulp van mechanische bemaling is uniek in de wereld! De molenviergang van Aarlanderveen is de enige nog werkende molenviergang ter wereld. Deze molenviergang bestaat eigenlijk uit een molendriegang later aangevuld met  een molen voor de onderbemaling. Langs de vier molens loopt een bijzondere wandelroute. Bezichtiging van de molens is mogelijk op afspraak via Tel: 0172-571854.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Aarlanderveen en omgeving.
In Aarlanderveen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Aarlanderveen en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *