Allingawier

Plaatsen > Allingawier

Komende van de A7 neemt u de afslag nr. 17. Vanuit de Afsluitdijk gaat u aan het einde van de afslag rechts en vervolgens 2x links (vanuit Sneek gaat u 2 maal rechts) en volg de “Aldaers Erf Route” richting Exmorra. Na enkele kilometers komt u in het dorp Exmorra, sla hier links af. Volg de doorgaande weg en al snel komt u in het museumdorpje Allingawier.

Allingawier is een piepklein dorpje dat bijna geheel als museum is ingericht. In boerderij de IJzeren Kou kunt u zien hoe de boeren aan het begin van deze eeuw leefden. Ook zijn er een bakkerij, een smederij, een kunstkerk en een koffiehuis met op het menu de traditionele drabbelkoeken.

Voor uw dagelijkse boodschappen bent u afhankelijk van de SRV-wagen die vrijdag langs komt met dagverse artikelen. Grotere inkopen dienen in Bolsward, Makkum of Workum gedaan te worden.

Allingawier  is het kloppend hart van de cultuurhistorische route ‘Aldfaers Erf’. De Aldfaers Erf-route voert langs meerdere dorpjes in de gemeente Wûnseradiel, waar oude gebouwen en winkeltjes te bewonderen zijn. Bezoek in het museum-dorp Allingawier de Stichting Aldfears Erf, Kanaalweg 4, 8758 LD, telefoon: 0515-231631 / fax: 0515-231641

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Allingawier en omgeving.
In Allingawier en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Allingawier en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *