Ameide

Plaatsen > Ameide

Ameide (c) 2016 Martin Lamboo

Ameide (c) 2016 Martin Lamboo

Het aan de Lek gelegen stadje Ameide behoort met Tienhoven, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Lexmond, Meerkerk en Nieuwland tot de gemeente Zederik.

Ameide bezit tal van monumentale gebouwen, waaronder het Stadhuis uit 1644 en de zestiende-eeuwse N.H.Kerk, met laat-romaanse toren. Jaarlijks vindt sinds 1657 op de tweede donderdag in oktober de paardenmarkt plaats.

Ameide ligt aan de Ooievaarsroute, een bewegwijzerde fietsroute door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Tussen Ameide en Lexmond liggen enkele natuurterreinen, die slechts gedeeltelijk toegankelijk zijn, zoals de polder Achthoven en de Achthovense uiterwaarden. Ten oosten van de Zouweboezem is een vlonderpad voor wandelaars.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ameide en omgeving.
In Ameide en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Ameide en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *