Amstelveen

Plaatsen > Amstelveen

Amstelveen is een gemeente en woonkern in de provincie Noord-Holland.

Amstelveen dankt haar bestaan aan de rivier de Amstel, die een cruciale rol speelde in de verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. De welvarende Amsterdamse kooplieden bouwden aan deze rivier hun buitenplaatsen. Van de drie buitenplaatsen die zich vandaag de dag nog langs de Amstel bevinden is het park van Wester-Amstel voor publiek toegankelijk.

Inmiddels is Amstelveen uitgegroeid tot een bruisende stad met vele recreatiemogelijkheden. Groenliefhebbers kunnen zich uitstekend vermaken in het Amsterdamse Bos, de bijzondere heemparken en verschillende veenplassen. De moderne kunstaanbidder kan zijn hart ophalen in de Amsteltuin, bij Museum Jan van der Togt of bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

In de Cobra collectie van het museum zijn werken opgenomen van o.a. Appel, Constant, Corneille, Brands, Rooskens en Alechinksy. Topwerken uit de collectie en bruiklenen worden permanent tentoongesteld. In het Gemeentelijk Expositiecentrum Aemstelle komt de geschiedenis van Amstelveen aan bod. Tassenmuseum Hendrikje toont vier eeuwen ontwikkeling van de westerse tas. In het bruisende nieuwe stadshart van Amstelveen bevindt zich het moderne overdekte winkelcentrum met alles wat een winkelliefhebber zich wensen kan. Er zijn talrijke terrasjes, er is een grote Bijenkorf en een hypermoderne bibliotheek. Voor een gezellig avondje uit biedt de Schouwburg van Amstelveen een zeer gevarieerd programma op het gebied van toneel, cabaret, kleinkunst, concerten, film en ballet. Kortom: Amstelveen biedt ieder een rijke keus.

In het Amsterdamse Bos is de Zonneweide ten zuidoosten van de Kleine Vijver speciaal bestemd voor mensen die ongekleed van de zon willen genieten. De Zonneweide heeft één toegang en wordt afgeschermd door bosschages, zodat iedereen ongestoord kan zonnebaden.

Groengebied Amstelland is het groene gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Langs de stadsrand vindt u recreatiegebieden. De natuur krijgt de ruimte op afstand van de stad. Hier begint het Groene Hart. Het landschap varieert van veenweidepolder tot bos.

In de recreatiegebieden vindt u stranden, speeltoestellen voor kinderen, ruiterpaden, een golfbaan en nog veel meer mogelijkheden om te recreëren. Wilt u genieten van de rust in de natuur dan kan dat ook. Bijvoorbeeld in de Middelpolder en Polder de Rondehoep. U kunt hier fietsen, wandelen, skaten, paardrijden en van de natuur en het landschap genieten.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Amstelveen en omgeving.
In Amstelveen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Amstelveen en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *