Ballum 

Plaatsen > Ballum

Ballum is het kleinste en rustigste dorp van Ameland met zijn 350 inwoners. Ballum was in de 15e eeuw o.a. de woonplaats van de Cammingha’s, de vroegere vrijheren van Ameland, die drie eeuwen lang op Ameland de touwtjes in handen had. De met bomen omzoomde Camminghastraat is vernoemd naar deze vooraanstaande familie. 

Het dorpsgezicht van Ballum is een beschermd dorpsgezicht. In het dorp staan nog vele oude woningen met ankerdateringen uit de 18e eeuw. De oude boerderijen in het dorp herinneren aan het agrarisch verleden, terwijl ook hier de manier van wegverharding en de hoge bomen het dorpskarakter bepalen.

In de Nederlands Hervormde Kerk is een magnifiek kunstwerk te bezichtigen nl. de prachtig gebeeldhouwde preekstoel. In de zomermaanden is deze kerk te bezichtigen.

Bij het dorp Ballum is een klein vliegveld. In geval van nood b.v. isolatie van het eiland door zware ijsgang op de Waddenzee, en bij ernstige ziekte of ongeval, vervult dit vliegveld goede diensten. Een helicopter brengt in zulke gevallen uitkomst! In de zomermaanden kan men een rondvlucht boven Ameland maken. Paraspringen en zweefvliegen behoren ook tot de mogelijkheden bij dit vliegveld en u kunt zelfs een uitstapje maken naar Texel of het Duitse Waddeneiland Borkum.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ballum en omgeving.
In Ballum en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Ballum en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *