Beekbergen

Plaatsen > Beekbergen

Beekbergen ligt in de gemeente Apeldoorn in de provincie Gelderland.

De oudste delen van de oude Kerk in Beekbergen stammen uit de elfde eeuw. IN de 15e eeuw is de kerk geheel verbouwd. De zoldering van de kerk heeft een unieke beschildering. In de kerk is het graf van Marten Orges (Overleden 9 september 1626) te vinden. Hij was een van de eerste Veluwse papiermakers. Het orgel is afkomstig uit Apeldoorn, waar het dienst deed vanaf de bouw in 1779 tot aan de sloop van de oude kerk in 1842.

In Beekbergen liggen de Hoogeland Modeltuinen. Het Hoogeland biedt al meer dan honderd jaar opvang en onderdak aan dak- en thuislozen. Traditiegetrouw is de instelling hierbij in grote mate zelfvoorzienend. De bewoners verrichten een nuttige dagtaak in de eigen boerderij, tuinderij, bloemenkassen en de modeltuinen. Enthousiast gemaakt voor deze vorm van zorg ontwierpen zes bekende Nederlandse tuinarchitecten elk belangeloos een eigen modeltuin voor het Hoogeland. Het zijn Dick Beijer, Piet Oudolf, Bart Hoes, Robert Broekema, Menno Kroon en Beatrix Kleuver. Het resultaat van hun groene creativiteit is een paradijselijke omgeving, waar bezoekers ideeën kunnen opdoen voor de eigen tuin. Door het Oude Granenveld is een wandelroute uitgezet naar de historische papiermolen, de Ruitersmolen. De Hoogeland Modeltuinen beschikken ook over een tuincentrum, een winkel en een tuincafé. Adres: Van Limburg Stirumweg 19. Open: ma 13-17, di t/m vr 9-17.30, za 9-17. Info: 055-5067257.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Beekbergen en omgeving.
In Beekbergen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Beekbergen   en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *